KLOK-priset 2010

susannestart1
Priset mottogs av chefssjuksköterska Susanne Reinisalo

CKUs KLOK-pris 2010 till avdelning 53 inom Norra Stockholms Psykiatri
Vid Karolinska Institutets Utbildningskongress 2010 delades KLOK-priset ut för andra året, priset 2010 gick till avdelning 53 inom Norra Stockholm Psykiatri med följande motivering:

Motiveringen löd: ”Avdelning 53 inom Norra Stockholms Psykiatri tilldelas KLOK-priset för arbetet med att utveckla en klinisk undervisningsavdelning och därmed ha stärkt den interprofessionella utbildningen. Avdelningen har även genom en omorganisation lyckats ta emot fler studenter utan att sänka kvaliteten på den verksamhetsförlagda utbildningen”

På avd 53 har man bland annat öppnat den första kliniska undervisningsavdelningen inom psykiatrin i Stockholm och utökat kapaciteten för att ta emot studenter från 4 till 20 per termin. Utvecklingsarbetet har skett i samverkan med högskolan och haft ett tydligt interprofessionellt- och patientsäkerhetsfokus.

Syfte med priset är att lyfta goda exempel på enheter där man med ett gott ledarskap och en välorganiserad vård med lärande i fokus främjar verksamhetsförlagd utbildning (VFU) av hög kvalitet. Glädjande nog har nomineringarna både varit många och av hög kvalitet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priset utgörs av 50 000 kr som ska användas för en utvecklande/stimulerande aktivitet/evenemang för medarbetarna på enheten samt en unik glasskulptur som varje år tas fram av Rikssglasskolan i Orrefors. I år var skulpturen passande nog en KLOK uggla!